Halstrad röding

fisk 006

Färsk fisk kan vara snabb mat och det är alltid mycket läckert, om man inte överarbetar den vill sägga. Stek eller koka inte för länge. Dränk elller dölj inte heller fiskens smak med en massa onödiga kryddor och andra smaktillsatser, tycker jag. Lyft istället fiskens naturliga smaker.

Halstrad röding klarar sig själv. Stek den bara i het panna och servera med t.ex, krossad potatis smaksatt med vitlök, basilika/dill och olivolja. Hel spenat är klassikt tillbehör men en god sallad är också okey. Glöm inte citronklyftan. 

Beräkna en stor rödingfilé per person. När man köper rödingfilé över disk brukar skinnet vara kvar vilket är mycket bra. Stek sedan fisken i het panna, var inte rädd att ha fett i pannan, och stek bara fisken med skinnsidan ned. Stek till fiskköttet knappt har stelnat på ovansidan, en lätt rosaröd ton får görna vara kvar. Fisk ”eftersteker” av sig själv eftersom fiskens proteiner stelnar redan vid 60 grader. Det är sällan risk för att fisken smakar rått. Salta och peppra.

Smaklig måltid.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: