Mossigt i dagens ”Meny”

Hallå, ursäkta kocken Anna Johansson i Dagens Meny, P1: Varför ska man eftersteka blandfärsbiffar i en vanlig ugn? Varför inte i mikron? Biffarna har ju redan fått fin färg i stekpannan…

Det går snabbare och det krävs väldigt mycket mindre energi att eftersteka i mikron än i ugnen. 

Och visst det går lika bra att göra samma sak med köttbullar och fläskkotletter som är så svåra att få genomstekta vid benen.  Fler mikrotips har jag lämnat i senaste Råd&Rön.

Klimatsmart mat var det bara en tillfällig trend i P1:s ”Meny”? Klimatsmart innebär inte bara att handla nära, äta lite kött och efter säsong utan också att spara på energin, även elenergin.  Näst efter frys och kyl är ugnen den apparat i köket som i särklass drar allra mest energi.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: