Revbensspjäll med rotfrukter

Typisk lördagskväll vid Fäbodtjärn. Drygt ett kilo tjocka revbensspjäll – kravmärkta från Sveriges minsta (?) och trevligaste (!) Konsumbutik som ligger i Nyhammar – steker tillsammans med hemodlad potatis, lök, morötter (nästan förstörda av morotsflugor…), jordärtskockor, polkabetor, rödlök och några äpplen. De enda gröna som är av riktigt högkvalitet är palsternackan från Tallmogårdens biodynamiska handelsträdgård i Sunnansjö.

Anrättning får smak av honung, mörk sirap, japansk soja, ingefära, spiskummin, chili, vitlök, rapsolja och en aning vinäger. Vi får se hur det smakar. Räknar med att det krävs 1 – 1, 25 timmar i 200 graders ugsnvärme efter att spjället fått sig lite fin färg i stekpannan först.

En sak är klar i alla fall. Tomatsalladen med tomaterna från Tallmo blir ljuvlig. Skivade tomater, hackad rödlök och salt. Efter en halvtimme, skedar jag över en avokado, klipper basilika och skvättar över lite olivolja. Mums filibaba.

Spännande att smaka  vinet, ekologiska Il Nostro, Rosso del Salento, kommer det att klara denna aningen vinsvåra måltid…

Advertisements

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: