Stoppklossen EU

Man behöver inte vara EU kritisk för att inse att EU är en stoppkloss när det gäller miljö och hälsa. Här kommer några aktuella exempel:

 • Livsmedels- och Naturvårdsverkets förslag på miljöanpassade/klimatsmarta kostråd stoppade. Begränsar den fria rörligheten på varor.
 • Förbjudet att vid upphandling kräva att svensk djurskyddslag följs. Det går t.ex. inte att välja bort dansk griskött och istället välja svensk som föds upp mer djurvänligt.
 • När- och lokalproducerat är ett förbjudet krav vid offentlig upphandling. Strider mot konkurrenslagstiftningen.
 • Förbjudet att kräva Kravmärkt i offentlig upphandling. Däremot är det okey med EU-ekologiskt som inte har samma stränga regler.
 • Omöjligt för Livsmedelsverket att stoppa energidrycker (med koeffin och taurin) från att säljas till minderåriga. EU:s medicinska råd förklarade dem ofarliga för några år sedan. Nya vetenskapliga rön bevisar att detta är fel och att de kan ge svåra skador. 

Mitt förlag för att stoppa dessa stolligheter är att man gör en Irland. Säger nej till Lissabon föredraget och kräver att allt detta trams upphör. Och när väl EU  backar, krusar och låter oss få igen om våra krav när det gäller miljö och hälsa säger våra stärkta politiker ja.

Mer stake i EU politiken tack.

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar to “Stoppklossen EU”

 1. Andreas Says:

  Jag kan tyvärr inte låta bli att hänga upp mig på ordvalet ”mer stake”, är inte könsfördelningen tillräckligt skev redan idag?

 2. lottabrinck Says:

  Håller med dig men det var i bildlig bemärkelse…Och då kan även kvinnor visa stake.
  Funderar på vad jag istället ska skriva. Finns det några adjektiv eller för delen kroppsdel som beskriver kvinnlig styrka och envishet som samtidigt är positiva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: