Stekt lammlever

Passa på så här års när det finns färskt svenskt lamm och be din butik ta hem lammlever. Riktigt billig festmat och dessutom klimatsmart mat. Mycket lammlever blir hundmat! Och klimatsmart mathållning handlar om att äta allt på djuret.

Lammlever har en tydlig leversmak och smakar bäst tycker jag enbart stekt och serverad på klassiskt vis med hackade inlagda rödbetor, kapris och bräckt rökt skinka. Eller grillad och serverad på medelhavsvis med skivad vitlök, en driva persilja och pressad citron.

Krossad potatis och gröna färska bönor är bästa sällskapet på tallriken. Smaklig spis.  

Beräkna ca 150 g lammlever per portion.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: