Krossad potatis

Det här är kanske det bästa sättet att servera potatis på. Och nej det är ingen dålig översättning utan det handlar om att krossa men inte mosa potatisen. Ät potatisen gärna med en annan favorit: Stekt lever.

Det här behövs till 4 portioner: 6 mellanstora–stora potatisar,  2 msk god, gräsig olivolja, 1,5 dl finhackad basilika och/eller persilja, 1-2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk salt

  •  Gör så här: Skala potatisen och skär i mindre bitar så kokar den klar snabbare.
  • Rör ihop olivolja, finhackat grönt, pressad vitlök och salt.
  • Koka potatisen mjuk. Häll av kokvattnet men spar någon deciliter.
  • Krossa/stöt potatisen grovt. Det är bara gott om det blir kvar lite bitar.
  • Späd olivoljan med lite potatisvatten och häll över den krossade potatisen. Rör ihop och späd eventuellet med mer potatisvatten till lagom mjuk konsistens.
Annonser

Etiketter: , ,

3 svar to “Krossad potatis”

  1. Aioli och Vinho Verde till röding « Lotta Brincks matblogg Says:

    […] har sällskap med krossad potatis förstås, smaksatt med såväl viltlök, olivolja som persilja och basilika, lättkokt savojkål […]

  2. Dags för jullax – tre rätter i en « Lotta Brincks matblogg Says:

    […] rödlök, skivad vitlök och 5-6 mindre jordärtskockor i tunna skivor och förstås min favorit: krossad potatis med dill, vitlök och olivolja. När jag steker/wokar jordärtskockor blir jag alltid förundrad […]

  3. Laxburgare för byggare och andra « Lotta Brincks matblogg Says:

    […] utförligt recept hittar du här:  Gott till är förstås krossad potatis och kanske hel spenat eller […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: