Receptljug 2

Det var länge sedan jag såg ett sopprecept med 5 dl grädde till 4 portioner. Trodde att svensk matlagningskonst kommit längre än så. 

I fredagens  ”köket”,  Svd, lagar Restaurangakademien rotfruktsrätter och där finns jordärtskocksoppan med  5 dl grädde serverad med smörstekta jordärtskocksstrimlor och rökt röding. Redaktionen känner tydligen att det är fel och varnar i ingressen för att detta ”är ingen smalmat”. Varför så hiskligt mycket grädde? Jordärtskockor har en speciell smak som kan behövas mildras men varför runda av med enbart grädde när det går lika bra med några potatiser? Och fint, cappucinoskum blir det också med lättmjölk! 

Kan mådde orsaken till detta onödiga badande i grädde bero på att en av Restaurangakademiniens två ägare är mejerijätten Arla?  

Ps: 5 dl vispgrädde motsvarar 200 g rent fett eller 250 g smör. 

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: