För mycket ekomat?

Ibland blir man förvånad över vissa marknadsliberaler. Nu klagar de över att det finns för mycket Eko-mat och E-nummerfria rätter! Är det inte bra att det finns alternativ? Vill vi inte alla ha  en fri marknad med stort, skiftande utbud?

Tänk hur det var för 20 år sedan. Då man måste vara med i en s.k. inköpsförening och själv packa sitt biodynamiska mjöl…Hur fritt var det?  Och att kunna köpa Eko-mjölk i butiken kändes som en ouppnårlig utopi.

När Natalia Kazmierska i dagens Stockholm City klagar över att det finns för lite mat med tillsatser och att ekomaten tagit över vet hon inte vad hon pratar om. Fortfarande dominerar den maten i vanliga butiker.

Inte ens en gång på Söder i Stockholm kan det vara  svårt att  hitta mat med ”spännande” tillsatser och tveksamma färgämnen…Om så skulle var fallet kolla på en ”vanlig” stormarknad där folk i gemen spenderar 90 % av sina matpengar.      

Tyvärr går det inte att länka till City och Natalia Kazmierskas artikel…Det är väl också en brist på alternativ! Du måste själv ta en tidning.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: