Vilken mat, vilken fest!

Var på 50 års fest och fick fantastisk mat.  

Tänk 80-90 sittande gäster i skolmatsal från 60-talet. Det är något speciellt med röda tegelväggar… Obs. inte ironi. Det är stiligt med röda tegelväggar.

Och så kommer förrättstallrikarna in. På tunt skivad kokt rotselleri ligger en av de godaste svampstuvningarna jag ätit. Mycket svamp, lite ”stuvning”. Den röda slingrade randen av lingonsirap gör inte anrättningen  sämre.

Huvudrätt: Precis lagom ungsbakade grönsaker; morötter, zucchini, lök, rödbeta, små små potatisar rullade i olivolja, timjan tillsammans med  perfekt helstekt fläskfilé och en len gräddsås. Kan det bli bättre? Ja det kan det!

Efterrättsbuffé! Nu får vi röra på oss. Hembakade tårtor, kakor, chokladmousse och förstås gotländsk saffranspannkaka med salmbärssylt.

Tack Susanne för en trevlig fest. Det är sällan så många har fått så god mat.

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Vilken mat, vilken fest!”

  1. Anja Says:

    Bild! Jag vill se bild! Tog du inga bilder på maten??

  2. lottabrinck Says:

    Lugn, det kommer. Kameran är i Portugal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: