Svamp med vitlök

Senast skörden svamp var mager – inga kantareller, blodriskor, stolt fjällskivling, rynkad tofs och inte ens några Karl Johan men ganska rejält med taggsvamp. Taggsvamparna är trista att rensa men annars okey. Glöm det där att man inte ska skölja svamp. Den blir inte sämre utan det är enda sättet att få bort trista taggar.

Nåväl, riktigt läckra blev taggisarna när de stekts med hackad lök, skivad vitlök och i en god olivolja.  Salta och så gärna en rejäl näve hackad persilja. Mums som förrätt på späda spenat- eller mangoldblad.

Obs. tänk på att ”koka” svamparna nästan torra i het stekpanna innan du ringlar i oljan. Stekt svamp är godast när den är lite knaprig.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: