Äntligen uppe!

Äntligen är jag med matblogg. Tack Gustav. Men behövs det verkligen ytterligare en matblogg? Finns det inte tillräckligt med knasiga kockar, gnälliga gummor, dygdiga dietister, sura sockerhatare, galna gourméer och annat löst folk som kommer med råd, recept, restaurangtips?
Så länge det publiceras recept där man använder en äggula och fyra vitor (vad ska man göra med gulorna?), stuvar rabarberblad (de är giftiga!), gör surdegskultur med jäst (då blir det inte surdeg) och när en större dagstidning har ett recept på gåsfilé och färska kantareller en vanlig tisdag i mars. Måste det finnas utrymme för recept på vardagsrätter som tar en halvtimme. Där råvarorna finns på Ica, inte kostar skjortan och åtminstone ibland även passar en kräsen sexåring. Samtidigt som hemligheten med hur man kokar en riktigt god svampsås kommer att avslöjas så småningom…Matveckan består inte bara av vardagar.
På den här bloggen vill jag tipsa om korvkiosker som serverar hemlagad fiskgratäng, rosa trevliga butiker och berömma seriösa matföretagare. Elak som jag är kan jag inte heller tiga när provköksdamer pratar om ”välhängt fläskkött” (kött av gris hängs inte!). Jag vill uppmärksamma tokigheter typ färdig omelettsmet i tetra från Kronägg, ägs av svenska äggproducenter. För att få ekonomi på den produkten använder sig Kronägg av billiga importerade burhönsägg. Ägg från höns som sitter i så trånga burar att de sedan länge är förbjudna i Sverige.
Till sist kan någon förklara för mig varför vi ska köpa dyra (200 kronor/kilo) torkade Goijbär från Kina när trädgårdarna är fulla av färska svarta och röda vinbär? Superfruits kallas Goijbären för men kan de verkligen mäta sig med svarta vinbär? Finns det något C-vitaminrikare än svarta vinbär och hur mycket av antioxidanterna finns kvar när Goijbären torkas och lagras?
Jag måste också säga att den ugnstekta kycklingen i lördags blev jätteläcker när den garnerades med några nävar röda vinbär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: